Kontaktirajte nas: 042/647-238

Smještaj psihički bolesnih osoba

Smještaj za psihički bolesne odrasle osobe

Obiteljski dom Mraz i Udruga Ježeva kućica pružaju uslugu stalnog smještaja za psihički bolesne odrasle osobe u naselju Kelemen u općini Jalžabet.

Naše stručno osoblje brine da su za korisnike uvijek osigurani kvalitetan smještaj i prehrana te njega i briga o zdravlju. Također važan dio svakodnevice su psihosocijalna rehabilitacija i radna terapija.

Uz aktivno provođenje vremena i suživot sa članovima obitelji Mraz stvaramo sigurnu i poticajnu okolinu. Tako je svakom korisniku omogućeno zadovoljavanje svih životnih potreba uz odgovarajuću podršku.

Ovisno o specifičnim potrebama korisnika u mogućnosti smo ponuditi dvije vrste smještaja – smještaj u obiteljskom domu i organizirano stanovanje.

Smještaj u obiteljskom domu Mraz

Obiteljski dom Mraz pruža uslugu smještaja za 20 psihički bolesnih osoba uz svu potrebnu njegu od strane stručnog osoblja

Pročitajte više o Domu Mraz

Organizirano stanovanje

U blizini doma Mraz nalaze se 2 stambena objekta Udruge Ježeva kućica u kojima pružamo uslugu organiziranog stanovanja u ukupno 4 stana.

Pročitajte više o Udruzi Ježeva kućica

Smještaj u ugodnoj sredini

U svim stambenim objektima pružamo kvalitetan smještaj uz kontinuniranu stručnu podršku, a na raspolaganju su zajedničke prostorije i predivno uređeno dvorište.

Društvene i kreativne aktivnosti

Posebnu pažnju posvećujemo individualnom pristupu svakom korisniku, sa željom da uvažavamo njihove specifične potrebe, mogućnosti i želje. Na taj način stvaramo poticajnu okolinu u kojoj svaki korisnik dobiva priliku da upotrijebi svoja znanja i vještine te razvija svoje sposobnosti.

Redovito organiziramo razne kreativne radionice, proslave rođendana i blagdana, izlete i druge društvene aktivnosti. Želja nam je da uz druženje i raznolikost sadržaja povećamo kvalitetu svakodnevnog življenja i zadovoljstvo korisnika.

Najčešća pitanja

CIJENA SMJEŠTAJA I POSTUPAK

Smještaj se može realizirati na dva načina:

1. Rješenjem Centra za socijalnu skrb nadležnog prema prebivalištu osobe koja se smještava – osobe koje nemaju vlastitih sredstava za podmirivanje troškova smještaja obraćaju se Centru za socijalnu skrb koji nakon provedenog postupka temeljem Zakona o socijalnoj skrbi donosi Rješenje o priznavanju prava na skrb izvan vlastite obitelji.

2. Sklapanjem Ugovora između primaoca i davaoca usluge smještaja – na dan prijema potpisuje se Ugovor o smještaju u kojem su regulirana sva prava i obaveze primaoca i davaoca usluge. Cijena smještaja je 4.000,00 kn.

Ukoliko raspolažemo slobodnim mjestom, smještaj se može realizirati odmah.

Kod prijema je potrebno donijeti: osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu, medicinsku dokumentaciju.

ŠTO SVE OSIGURAVAMO KORISNICIMA?

– Stanovanje

– Prehrana – četiri obroka dnevno, dva puta dnevno kava

– Pranje osobnog i posteljnog rublja

– Čišćenje prostora

– Sredstva potrebna za osobnu higijenu – šampon, wc papir, britvice, pjena za brijanje

– Briga o zdravlju i njega

– Nabava i dijeljenje lijekova

– Osiguranje prijevoza i pratnje na sve preglede i kontrole

– Organizacija slobodnog vremena

– Osigurani prostori u kojima je dozvoljeno pušenje

Za sve upite oko smještaja kao i za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte. Možete nas i posjetiti, uz obaveznu najavu, da upoznate naše osoblje i razgledate naše stambene objekte

Dobro došli!